Igår den 25 april delade vi ut vårt sjunde stipendium med en ceremoni på konstgalleri NAU i Stockholm. Årets stipendiat blev Antonia von Euler för sitt initiativ och grundande av Young Art.

Young Art är en verksamhet som utmanar den etablerade konstmarknaden genom att lyfta den unga konstscenen. Detta görs bland annat genom konstkoncept som sammanför ung samtidskonst med etablerade varumärken, företag och organisationer. Genom att erbjuda två plattformar – en fysisk i form av ett galleri, och en digital i form av en webshop – tillgängliggör Young Art konst samtidigt som de synliggör en ny generation konstnärer. Deras arbete skapar också möjlighet och arbetstillfällen för unga konstnärer och kreatörer samt möjliggör för en ny generation konstköpare.

Styrelsen för Stiftelsen Göra Gott utser Antonia von Euler till årets stipendiat eftersom hon införlivat en idé och etablerat en långsiktig verksamhet som inte bara skapar fler arbetstillfällen för unga utan även utmanar etablerade konstaktörer att tänka nytt. Stiftelsen är övertygade om att Antonia kommer inspirera andra unga att också göra verklighet av sina visioner.